امين فقيري يكي از صادقترين نويسندگان ادبيات داستاني معاصر است. نامِ «امين» به راستي نشانگر امانتداريِ ايشان براي تثبيتِ لحظههاي زندگي مردماني است كه با وي زيستهاند. او در حفظِ ارزشهاي انسانهاي معاصر به خوبي قلم ميزند. تا آن جايي كه از نوشتههايش برميآيد در پیِ اختلاف و درگيري و توهين و جسارت بر انسانها نيست. او بر خوبيها تكيه زده و از دريچهي مهرباني به آدمها نگاه ميكند و برايشان قلم را بهچرخش درميآورد.
بیشتر بخوانید »نگاهی به کتاب «بیرونِ در»
عنوانِ کتاب خود بیانگر حوادثی است که در مسیر رُمان طی میشود. واژهی «در» در روی جلد کتاب حکایت از آن دارد که نَه شخصیتهای داستان و نَه خوانندهی کتاب جای مشخصی ندارند. و در واقع «دَر» نمادِ یک گذرگاه است که بخصوص «آفاق» - شخصیت اصلی داستان - از گمراهی به آگاهی میرسد اگر چه همیشه با ترس و خفقان دست به گریبان است.
بیشتر بخوانید »نگاهی به کتاب «فاطو و پری دریایی»
امین فقیری یکی از چهرههای شاخصِ ادبیات داستانی معاصر است. نخستین اثرِ ایشان با نامِ «دهکده پُر ملال» در سال 1347 در 24 سالگی منتشر شد که به عنوان اثری ارزشمند در زمینهی ادبیات روستایی مورد استقبال عمومِ مردم، و بزرگان علم و ادبیات قرار گرفت و چه نقطه نظراتِ ارزشمندی که بر این کتاب نوشته شد. بزرگانی چون: سید محمدعلی جمالزاده، محمود اعتمادزاده، فریدون تنکابنی، رضا مرزبان، محمود عنایت، م . قائد، عباس پهلوان، هوتن راد، ابوالقاسم فقیری، محمد کشاورز و ....
بیشتر بخوانید »نگاهی به «کتاب قو»
عنوان کتاب برگرفته از شعر «قو» سرودهی دکتر حمیدی شیرازی است. در صفحهی 265 آمده است:
بیشتر بخوانید »نگاهی به کتاب «تاریخ شفاهی مطبوعات» مصاحبه با محمد عسلی
کتاب از ارزش والایی برخوردار است. هم مصاحبه کننده، آقای عبدالرحمن مجاهدنقی و هم مصاحبه شونده، آقای محمد عسلی با دقتی فراوان به پرسش و پاسخ نشستهاند و بسیار ارزشمند و قابل درک و فهم است و میتواند برای هر خوانندهای به عنوانِ یک الگوی زندگی موفقیتآمیز موردِ بهرهبرداری قرار گیرد. فراز و نشیبهای زندگی آقای عسلی آن چنان زیبا بیان شده است که خواننده با شوقی فراوان پیش میرود و درسها میآموزد.
بیشتر بخوانید »نگاهی به كتاب «واسونکهای شیرازی و روایتهایی از فرهنگ مردم فارس»
استاد ابوالقاسم فقيري يكي از پايههاي محكم و استوارِ فرهنگِ مردم است. بيش از نيم قرن است كه در تثبيتِ آنچه به فرهنگ عامه نامور است، تلاش ميكنند.
بیشتر بخوانید »نگاهی انتقادی به كتاب فراز و فرود فریدون توللی
نگاهي انتقادي به كتاب معاصران فريدون توللی فراز و فرود نويسنده: صدرا ذوالرياستين شيرازی انتشارات: نويد، شيراز چاپ: يكم، ۱۳۸۶ تعداد صفحه: ۲۰۶ قيمت: ۲۲۵۰ تومان اين كتاب بهكوششِ آقای صدرا ذوالرياستين گردآوری شده و توسطِ انتشارات نُويدِ شيراز در سالِ ۱۳۸۶ و با شمارهگانِ ۲۰۰۰ جلد و ۲۰۶ صفحه و قيمتِ پشتِ جلدِ آن مثلِ بيشتر آثارِ چاپ شده در انتشاراتِ نويد با يدك كشيدنِ يك ۵۰ تومانی، ۲۲۵۰ تومان بهچاپ رسيده است. عناوينِ كتاب شاملِ اين موارد است: ۱- گپ (۲ صفحه). ۲- فريدون توللی فراز و فرود (۱۸۵ صفحه) اگر چه شماره صفحه در عنوان با شماره صفحه در متن متفاوت است ۳- مهر دوست (۱۰ صفحه) ۴- فهرست منابع و مآخذ (۲ صفحه) كتاب بههمتِ سركار خانم مهندس مهدختِ عمادی شيبانی ويراستاری گرديده و آقای محسنِ رياستی طرح جلدِ آنرا ترسيم نمودهاند. پيش از پرداختن به كتاب، ذكرِ اين نكته لازم است كه منِ كمترين نه …
بیشتر بخوانید »نگاهى به كتاب كشكول تحتِ ويندوز
متنِ زير در روز جمعه ۲ خرداد ۱۳۹۳ در حضور جناب آقاي احمد اكبرپور نويسندهي محترم كتاب «كشكول تحت ويندوز» و در ميان جمع ادب دوستان انجمن ادبي شهرزاد داراب و برخي از اعضاء انجمن داستاننويسان استهبان به ميزباني عزيزان دارابي، قرائت كردم. زيرا از قبل گفته بودند كه محورِ اصلي كارگاهِ داستان نويسي، نقد و بررسي اين كتاب است. نگاهى به كتاب كشكول تحتِ ويندوز كتاب كشكول تحتِ ويندوز را خواندم. اين كتاب كه نوشته ى آقاى احمد اكبرپور است، در ابتدا قرار بود نشرِ چشمه چاپ كند كه ميسر نشد و انتشارات نشر قطره آن را در زمستان ۱۳۹۰ در شمارگاه ۱۱۰۰ نسخه با ۲۵۴ صفحه و به قيمت ۶۵۰۰ تومان به چاپ رساند. تصاوير روى جلد و داخل متنِ كتاب همه از كاريكاتوريست مشهورِ هم عصرِ ما آقاى اردشير رستمى است. كشكول تحتِ ويندوز، عنوانِ اصلى كتاب است. عناوينِ فرعى ديگرى هم در شناسنامه ى كتاب آمده …
بیشتر بخوانید »نگاهي بهكتاب: مصاحبه با امين فقيری، مصاحبهگر عبدالرحمان مجاهدنقی»
بيش از چهل سال است كه با نامِ امين فقيري آشنا هستم. سال ۱۳۵۳ بود كه كتاب «دهكده پر ملال» اش را خواندم. از صداقت و صميميتش خوشم آمد. كتابش گويي نوعي بازتابدهندهي زندگي ما بود. شخصيتشهايش برايم ملموس و جاندار بودند. انگار زندگي ما را به تصوير كشيده بود. آن موقع تشنهي خواندن كتاب بوديم و هرگونه نوشته و كتابي كه به دستمان ميرسيد، ميخوانديم. از مجلههاي همچون مكتب اسلام، اطلاعات هفتگي، جوانان، زن روز و كتابهاي دكتر علي شريعتي و جلال آلاحمد گرفته تا پاورورقي نويساني چون ارونقي كرماني، ر. اعتمادي، امير عشيري، منوچهر مطيعي، پرويز قاضي سعيد، جواد فاضل و … اما دو سه نويسنده بودند كه مرا تحت تاثير قرار دادند: صمد بهرنگي، علياشرف درويشيان و امين فقيري. اين سه مرا با واقعيتهاي جامعهي خويش آشنا ساختند. آن چه را كه من نميتوانستم بر زبان بياورم و يا بر قلم جاري كنم، آنها دستان مرا گرفتند …
بیشتر بخوانید »سياهچاله هاى زندگى
نگاهي به كتاب «هزاران خورشيد درخشان» نوشته ى خالد حسينى كتابِ «هزاران خورشيد درخشان» نوشته ى خالد حسينى نويسنده ى افغانى تبارِ آمريكانشين در تابستانِ ۸۶ با سر و صداى زيادى واردِ بازارِ كتاب شد. موجِ تبليغات آنچنان گسترده بود كه به طورِ همزمان چندين مترجم نامدار و غيرِ نامور به ترجمه اش پرداختند و چندين ناشر هم به چاپِ آن اقدام نمودند. كتاب، سرگذشتِ زنان افغان را در يك جامعه ى مردسالار به تصوير كشيده است. اين كتاب دو چهره ى برجسته دارد: مريم و ليلا. مادرِ مريم توسطِ فردِ متمولِ خوشگذرانى به نامِ جليل كه داراى چندين زن است و در كابل صاحبِ سينماست و درآمدى مُكفى دارد، اغفال مى شود و صاحبِ فرزندى مى گردد كه مريم نام دارد. اين مريم و مادرش با بدنامى از خانه ى جليل به اعماقِ اجتماع پرتاب مى شوند. با اين تفاوت كه مادر مريم سالم و عفيف بهخانه ى جليل …
بیشتر بخوانید »